flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Призначено покарання чоловікові, який застосував насильство до працівника поліції

01 грудня 2021, 11:37

Нововоронцовський районний суд Херсонської області призначив покарання чоловікові, який застосував насильство до працівника поліції

Обвинувачений у 2011 році вже засуджувався за крадіжки і розбій до 7 років ув’язнення. У 2017-му він звільнився із Білозерської виправної колонії №105, але, як показав подальший розвиток подій, на шлях виправлення не став.

У грудні 2020-го патрульні помітили машину, в якої не працювало освітлення заднього номерного знаку. Водій не хотів зупинятися і поліцейським прийшлося наздоганяти його півтора кілометра. У машині було шестеро людей, в тому числі дві жінки і дитина. Дорослі були п’яні.

Між поліцейським і одним із пасажирів авто виник конфлікт. Чоловік брудно лаявся, погрожував патрульному і його сім’ї, обіцяв спалити хату. Також він збив у працівника поліції нагрудну камеру. Коли той нагнувся підняти камеру, то зловмисник схопив його за мізинець лівої руки і крутнув, заподіявши закритий перелом.

Другий патрульний застосував газовий балончик і викликав на місце слідчу оперативну групу.

Обвинувачений визнав провину частково, що чинив опір поліцейському, але наполягав, що тілесних ушкоджень не завдавав. Пояснив, що руку не викручував, а в результаті висмикування руки сталася травма.

Суд визнав провину чоловіка доведеною як медичними документами, так і показаннями свідків, які підтвердили, що між обвинуваченим і потерпілим був конфлікт.

Обтяжує покарання рецидив злочинів та перебування обвинуваченого в стані алкогольного сп’яніння.

Орган пробації вважає, що виправлення цієї особи без позбавлення або обмеження волі на певний строк неможливе.

За місцем проживання чоловік характеризується негативно. Водночас одружений і має двох малолітніх дітей.

Згідно з випискою із медичної картки, дитина обвинуваченого має множинні аномалії розвитку, дефекти, відсутність кистей обох верхніх кінцівок, вади серця тощо.

Прокурор просив 5 років позбавлення волі, але суд призначив 3 роки і 6 місяців.